Lezingen

Soeverein Zelfbewustzijn (online)

Deze gratis online lezing gaat over het zelfstandig, soeverein zelfbewustzijn en hoe belangrijk dat is. Het geeft je een aantal handreikingen om zelf meer autonoom te worden in je bewustzijn en zelfbewustzijn. Het is bedoeld om je denken, wijsheid en weten meer multidimensionaal krijgen zodat je de wereld om ons heen in een bredere blik kunt bezien en uiteindelijk zelf meer autonome keuzes kunt maken in het leven. We leven in een tijd waarin kennis en informatie steeds vaker als een wapen worden ingezet. Niet alleen om de publieke opinie te vormen en te sturen, maar ook het denken op individueel niveau te beïnvloeden.

Er is een ware oorlog gaande om je mind en je zult jezelf moeten wapenen om daarin overeind te blijven. Tegelijk biedt het ontwikkelen van je bewustzijn, je geest en mind, ook een enorme kans om het potentieel in jezelf te laten groeien. Klik hieronder om de lezing gratis te bekijken.


Hoger Bewustzijn & De Reis Naar Binnen (live)

Hoger Bewustzijn & De Reis Naar Binnen


Spiritualiteit is een onderdeel van het vergroten van je bewustzijn en is een brede verzamelterm voor alles wat met de geest en het ontastbare te maken heeft. Vaak heeft het de naam zweverig te zijn en niet in verbinding te staan met de realiteit, maar niets is minder waar. Waar sommige New Age goeroes in de afgelopen jaren dit zweverige beeld in de hand hebben gewerkt, zie je steeds meer een andere vorm van spiritualiteit opkomen; een klassiekere, meer gegronde vorm van spiritualiteit die je goed kan verbinden met onze wereld die door materialisme gedomineerd wordt.

Deze vorm van spiritualiteit richt zich niet alleen op de positieve, creatieve kanten van het leven, maar heeft juist ook aandacht voor de donkere en belemmerende aspecten die ons afhouden van onze groei. Want door ook de schaduwkant aan te kijken van onszelf komt er ruimte voor nieuwe, positieve zaken zodat er weer een gezonde balans kan ontstaan.

Spiritualiteit is een onderdeel van het vergroten van je bewustzijn en is een brede verzamelterm voor alles wat met de geest en het ontastbare te maken heeft. Vaak heeft het de naam zweverig te zijn en niet in verbinding te staan met de realiteit, maar niets is minder waar. Waar sommige New Age goeroes in de afgelopen jaren dit zweverige beeld in de hand hebben gewerkt, zie je steeds meer een andere vorm van spiritualiteit opkomen; een klassiekere, meer gegronde vorm van spiritualiteit die je goed kan verbinden met onze wereld die door materialisme gedomineerd wordt. Deze vorm van spiritualiteit richt zich niet alleen op de positieve, creatieve kanten van het leven, maar heeft juist ook aandacht voor de donkere en belemmerende aspecten die ons afhouden van onze groei. Want door ook de schaduwkant aan te kijken van onszelf komt er ruimte voor nieuwe, positieve zaken zodat er weer een gezonde balans kan ontstaan.

Vraag jij je al een tijd af wat er nog meer is dan deze wereld van spullen, werk, verplichtingen en stress? Voel je dat er meer is dan je kunt waarnemen maar mis je de context om daar woorden aan te geven? Vind je spiritualiteit interessant maar weet je niet waar te beginnen? Vind je het vaak wat zweverig of weinig concreet? Dan nodig ik je uit om naar mijn lezing te komen en je te laten inspireren om er op een verfrissende en down-to-earth manier naar te kijken. Zonder zweverigheid of vooroordeel, maar lekker concreet, soms controversieel maar altijd met open blik (en een beetje humor). Met één been stevig in de realiteit en het andere op een mogelijk nieuw pad in je leven.

Vooral voor mannen, maar ook voor vrouwen

Met deze lezing spreek ik vooral ook mannen aan. Waarom? Omdat mannen anders naar dingen kijken dan vrouwen. Mannen zijn in veel dingen anders dan vrouwen en dat is ook prima. Mannen lijken verder van hun gevoel en innerlijke wereld af te staan dan vrouwen en dat beeld wordt door de maatschappij alleen maar versterkt. Mannen zijn vaak meer nuchter en proberen emoties los te zien van rationele keuzes. Dit is natuurlijk een stereotypering van mannen, maar wel een die in de regel wel klopt als je mannen naast vrouwen zet. Het is ook wel cultureel bepaald en afhankelijk van welk deel van de wereld je leeft. Dit mag meer veranderen en daar wil ik met deze lezing een bijdrage aan leveren. Spiritualiteit vraagt namelijk niet alleen om een goede mentale ontwikkeling, maar ook om die te verbinden aan de ontwikkeling van je intuïtie. En vaak is het mentale aspect bij de man sterk ontwikkeld, maar loopt het intuïtieve daar wel flink op achter. Mannen denken vaak dat die twee dingen tegengesteld zijn aan elkaar, maar ze kunnen elkaar heel goed versterken.

Als man merkte ik zelf dat ik het lastig vond een ingang te vinden in de wereld van het spirituele toen ik me hiermee bezig ging houden. Veel ‘spirituele’ workshops en cursussen leken voornamelijk gericht op een vrouwelijk publiek, en hoewel dat de laatste tijd gelukkig wel verandert, is het als man soms wel lastig om je eerste stappen in deze nieuwe materie te zetten als je tussen bijna alleen maar vrouwen staat. Zeker gezellig, maar het kan soms wat ongemakkelijk aanvoelen. Het is vaak voor mannen wel veel gevraagd om “meteen in je gevoel te gaan staan” of op je intuïtie te vertrouwen als je dat je hele leven amper gedaan hebt. Vandaar dat ik met deze lezing daar specifiek rekening mee houd en spiritualiteit voor een belangrijk deel vanuit het mannelijk perspectief benader. Zo hoop ik meer aansluiting te vinden bij de belevingswereld van mannen. Uiteraard zijn vrouwen ook welkom bij deze lezing en zullen zij een meer gegronde, down-to-earth benadering van bewustzijnsvergroting en spiritualiteit meekrijgen.

Verwacht dus een boeiende lezing met veel kennisoverdracht en nuchtere onderbouwing uit allerlei kennisvelden zoals psychologie, esoterie, wetenschap, filosofie, religie en holisme. De dag wordt verder prima verzorgd op een mooie, inspirerende locatie met een lekkere lunch en versnaperingen.

Waar & Wanneer?

Nieuwe datum en locatie worden nog bekend gemaakt.
Indien je interesse hebt kun je je voorinschrijven via het contactformulier.

Reacties zijn gesloten.